opinie, forum, komentarze  

  Forum kredytowe - opinie i komentarze internautów > Opinie o kredytach i pożyczkach bankowych



Odpowiedz
 
Oceń temat

Linki sponsorowane


stare 01-28-2011, 11:15   #1
Mariolka

Pożyczki i kredyty gotówkowe

W sumie powiem jedno. Kilka razy potrzebowałem wziąć szybki kredyt - pożyczkę w banku typu Ge Capital. Robiłem to tylko dlatego, że bez weryfikacji oferowali mi kilkadziesiąt tysięcy na drugi dzień. Oczywiście wszystko pięknie, ale marże i odsetki to jakaś tragedia. Nigdy więcej nie skorzystam z ofert wciskanych przez banki i przestrzegam przed tym.
Koszty są okropne jakie należy ponieść za taką przyjemność.

Znalazłem oferty trzech różnych instytucji pozabankowych oraz doradców finansowych. Myślę, że warto wypełnić ich wnioski jeśli potrzebujemy gotówki bo na pewno któraś z tych instytucji zaoferuje nam pożyczkę idealną dla naszych potrzeb i możliwości. Podaję powyżej namiary do nich:


Mariolka jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 05-26-2011, 14:32   #2
Rob4k
Za przyjemności trzeba płacić Mariolu. Prawda jest taka, że kredyty powinny byc koniecznością. Przed jego zaciągnięciem należy wykorzystać wszystkie inne sposoby do zdobycia pieniędzy. Niestety ale za te wszystkie promocje typu kredyt w 15 min, kredyt przez telefon przyszło nam płacić i to sporo. Niestety.
Rob4k jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 07-24-2011, 17:04   #3
Joanna85
Jeśli w bankach byłyby prostsze i co najważniejsze krótsze czasowo procedury przyznania kredytów i pożyczek, ludzie nie musieliby udawać się do firm prywatnych, gdzie pożyczki są naprawdę drogie i niestety bardzo ryzykowne
Joanna85 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 01-14-2012, 11:04   #4
Margarett
dziś ciężko Samemu zorientować się w całej gamie produktów oferowanych przez Banki.
Wszystko też zależy od parametrów Banku.
Ja po długim serfowaniu i analizie stron internetowych znalazłam jedną, gdzie są dla mnie i sądzę, że dla innych także są dobre warunki zawarcia umowy /


osobiście jestem zadowolona.
pozdrawiam
Margarett jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 09-10-2013, 21:20   #5
Seweryn_Wu
Faktycznie na rynku jest tak wiele różnych instytucji i produktów pożyczkowych, że łatwo można się pogubić i dokonać niewłaściwego wyboru, który będzie na nas ciążyć przez kilka ładnych lat:/ Jeśli nie posiadamy wystarczającej wiedzy finansowej, aby znaleźć samodzielnie dobry kredyt, powinniśmy skorzystać z usług jakiejś firmy doradczej, która podpowie nam jakie produkty są dla nas odpowiednie. Jednak decyzja ostateczna zawsze należy do nas samych !
Seweryn_Wu jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 12-02-2013, 09:27   #6
Malutkaj
Dlatego warto właśnie korzystać z pomocy doradców kredytowych tym bardziej, że my na tym nic nie tracimy - możemy zyskać tylke lepsza ofertę jak się sami trochę postaramy w negocjacjach
Malutkaj jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 01-21-2014, 20:53   #7
ternosik
Najlepiej to nie brać kredytu.
@Rob4k miałeś chyba na myśli, że kredyt powinien być ostatecznością, nie koniecznością. Mam taką nadzieję, że właśnie o to ci chodzi. Bo jeśli koniecznością, to nie mam pytań :/
ternosik jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 03-03-2014, 09:31   #8
Marcin_pwalak
Trochę lekkomyślnie to zrobiłeś w takim razie. Ja zawsze czytam wszystkie papiery zanim coś podpisze. Nie warto ryzykować jakiegoś bagna raz dostałem dobry kredyt pod zastaw ziemi. Brat chciał dostać taki sam jakieś 2 miesiące po tym i okazało się że na pozór ten sam kredyt był gorszy bo zmienili umowę. Na szczęście się tego dopatrzył i nie wkopał się w chore odsetki.
Marcin_pwalak jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 07-10-2014, 12:06   #9
mariusz.chmielewski
Piszesz ze lepiej brać pożyczki w instytucjach pozabankowych? wydaje mi się to absurdem. Wystarczy sie zanstanowić dlaczego np w banku sprwadzają BIK i mają ostre zasady przyznawania kredytów, a dlaczego np provident daje pożyczke na dowód, a potem w przypadku problemów z płatnością urosną Ci takie odsetki ze pożałujesz
mariusz.chmielewski jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 05-25-2017, 08:18   #10
makoma44

bank

Ja mam właśnie m problem ze zdecydowaniem się na jedną konkretną pożyczkę, ponieważ wiele osób mówi, że w bankach jest lepiej wziąć, a inni znowu twierdzą, że lepsza będzie pożyczka na dowód? Co wybrać?
makoma44 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz


Pożyczki i kredyty gotówkowe na 5, liczba ocen: 0
Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd Oceń ten temat
Oceń ten temat:


Podobne wątki
Temat Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Szybkie kredyty gotówkowe przez telefon Admin Finansowe 4 12-19-2010 16:30
Pożyczki i kredyty pozabankowe Wera_nika Finansowe 3 09-30-2010 08:46


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 00:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
» Tutaj otrzymasz chwilówkę bez BIK! «