opinie, forum, komentarze

opinie, forum, komentarze (https://www.nasze-kredyty.pl/)
-   Opinie o kredytach i pożyczkach bankowych (https://www.nasze-kredyty.pl/opinie-o-kredytach-i-po-yczkach-bankowych/)
-   -   Faktoring (https://www.nasze-kredyty.pl/opinie-o-kredytach-i-po-yczkach-bankowych/903-faktoring.html)

AdamS 01-18-2012 11:25

Faktoring
 
Ostatnio zainteresowałem się faktoringiem jako alternatywą do kredytu kupieckiego. Co o tym sądzicie? Usługa przedstawia się bardzo konkretnie: [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Pinky 03-08-2012 11:34

więcej informacji!
 
Niestety nie podałeś zbyt wiele informacji w tym zakresie, czy mógłbys powiedziec coś więcej? Jaka firma? Jaki obrót? Jakiego typu dług? Czy wymagalny?

AdamS 03-09-2012 19:08

Faktoring
 
Firma budowlana, niewielka. Zajmujemy się realizacją kontraktów w Warszawie- głównie biurowce. Obroty jak na taką działalność średnie- około miliona rocznie. Orientowałem się w temacie już troszeczkę i ciągle się waham, wycenę już miałem jednak nie wiem jak to sprawdzi się w praniu, dlatego pytam.

Pinky 03-11-2012 22:03

Faktoring to usługa ktra polega na finansowaniu faktur jeszcze nie wymagalnych przed terminem ich płatności. Zatem podstawową zaletą faktoringu jest poprawa bieżącej płynności.
W Pana przypadku właściwy byłby faktoring ktory oprocz finansowania będzie uwzględniał przejęcie przez instytucję finansującą ryzyka niewypłacalności kontrahenta (tzw. faktoring pełny). Korzystając z tego produktu masz zapewnione 2 rzeczy: pewne środki z faktury przed terminem jej płatności oraz bezpieczestwo w przypadku pogorszenia się sytuacji finansowej kontrahenta.
Należy mieć na uwadze jednak że faktoring z ubezpieczeniem nie zabezpiecza Pana w 100% gdyż ubezpieczeniem objęte jest 85-90% należności. Ubezpieczyciel odmowi wypłaty odszkodowania w sytuacji kiedy kontrahent zgłosi spor co do ilości bądź jakości dostarczonego towaru zatem należy pamiętać o zabezpieczenie dokumentowym np. WZ lub potwierdzeniu odbioru towaru bez zastrzeżen podpisanym przez kontrahenta aby mieć dowody na bezsporność należności.

Więcej informacji na stronie: [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Fiona 01-18-2014 13:08

Faktoring jest usługą dość indywidualną, czy sprawdzi się w Twoim przypadku zależy od obrotów, liczby kontrahentów itd., natomiast ja korzystam i u mnie świetnie się sprawdził, gdy musiałam ''załatać" dziurę w budżecie ;)

Nie zarejestrowany 03-13-2014 21:01

Firmy faktoringowe
 
A wśród jakich firm się rozglądać?? Możecie polecić coś??
Jakiś bank czy firma prywatna?? Chętnie bym pogłębił swoją wiedzę. Jak pójdę na spotkanie w jakieś firmie to nie chciałbym aby wcisnęli mi coś czego będę później żałował.

pomocna dłoń 06-22-2014 18:17

Znajomy korzysta z usług firmy Bibby i jest zadowolony. Wszystko na czas bez opóźnień i problemów. Dobry kontakt z doradcami. Fachowa i rzetelna pomoc.

Nie zarejestrowany 02-18-2016 13:17

faktoring
 
Co do faktoringu, to polecam ten artykuł. Krótko ale treściwie opisuje czym jest faktoring i dla kogo jest przeznaczony. :)
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 12:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.